השבוע ביקר סגן נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן בירושלים. למרות שביידן בילה את רוב זמנו שקוע בעניינים פוליטיים, הוא בטח גם התנסה במעט מהקסם שמושך אלפי מבקרים לעיר הקודש כל שנה. והשירות החשאי לא הרשה לסלואו ג'ו לשתות משהו בסלואו משה או לחגוג בנחלת שבעה, אין שום סיבה שאתם לא תוכלו.
- סגן הנשיא כנראה ידווח שעזב את ירושלים יום מוקדם מדי, כי היום הוא מחמיץ הופעה של ברי סחרוף בצוללת הצהובה. למזלכם- אתם עדיין יכולים לתפוס את המופע.
- פסטיבל ירושלים לאמנויות תופס מקום דומיננטי בסצינת התרבות כבר שבוע, בערך, והוא ממשיך ביום שישי עם קונצרטיול עם מקהלת מגידו וסיור בעיר.
- האלבום החדש של אמיר לב, "הכל כאן", יכול להיות גם לוגו של ירושלים. אך לצערינו (לא באמת) נעמי שמר כבר חשבה על משהו לפניו. ובכל זאת, עדיין מאוד מומלץ להגיע לצוללת הצהובה במוצאי שבת להופעה חיה של אמיר לב.
- יום ראשון הוא יום טוב להגיע לבית הסדנא לציור ולרישום ירושלים לראות את תערוכתו החדשה של האמן הבינלאומי סטיוארט שילס. שמן, פסטל, גרפיט, שילס יוצר אמנות עם הכל.
- כל מי שטייל קצת בישראל יודע שלמקומיים העתיקים היה טעם שנוטה לכיוון הפסיפסים. אפילו כיום הפסיפס מוערך בירושלים, עד כדי כך שנפתחה תערוכה חדשה בבית אות המוצר הירושלמי של יצירות פסיפס.
- ואם הפסיפס עושה לכם חשק ללימודי העבר- הנה התמזלתם. מוזיאון ארצות המקרא מציג הרצאה בנושא החשמונאים ובית הורדוס בספרות חז"ל.
ואם ג'ו עדיין אינו משוכנע שהיה עליו להישאר עוד קצת, כדאי שיבדוק את לוח האירועים המלא שלנו לראות את שאר הדברים המדליקים שלא הזכרנו כאן. הוא עוד יחזור.
Send to friend