מזג האוויר עדיין סגרירי, וירושלים עדיין עטופה בחיבוק החם והחורפי של החגים, אבל לאט לאט הימים מתארכים וחג החירות כבר מבשר בסנוניות ראשונות על בואה של פריחת האביב, אחרי חורף שלם בו בילינו את זמננו מכונסים בכורסאות החמימות של בתי הקפה.
חגיגות פורים כבר מאחורינו, את המרתון כבר רצנו, ועכשיו הגיע הזמן לנעול את נעלי ההליכה ולצאת החוצה, כי יש שפע של אירועים תרבותיים, פעילויות לילדים ולמשפחה, מופעים, אירועים קולינריים בניצוחם של השפים היצירתיים ביותר בעיר, והילולות בלתי פוסקות, שמחכים רק לכם ברחבי ירושלים. המשיכו לקרוא לרשימה של ירושלים ברשת ל-50 הדרכים המדליקות ביותר להעביר את עונת האביב בירושלים.
1. לכו להגעיל כמה סירים ומחבתות בשכונת מאה שערים לפני שנכנס ליל הסדר.
2. האם זה יום הטוסט השרוף? לא בדיוק, אבל בערך. אם תתהלכו ברחבי העיר בטוח שתיתקלו בשריפת חמץ אחת או שתיים בדרככם לפני החג.
3. לכו לקבל את ברכת הכוהנים בכותל המערבי.
4. פסטיבל ירושלים לאומנויות 2011 (בתמונה) מציג מגוון הופעות של להקות מקומיות בעשרה ימים מרוכזים ואינטנסיביים של הפנינג אומנותי, שבכל מקום אחר היה נפרש על פני 365 ימים.
5. בגן העצמאות יש הרבה כלבים שנהנים על הדשא, אבל גם אתם יכולים למצוא את עצמכם בתנוחת הכלב, כל יום רביעי בשיעורי יוגה חינם.
6. אל תתנו לכל הילדים של המשפחה לשגע לכם את השכל בחג. כל המוזיאונים, תיאטראות והאטרקציות של ירושלים מציעות שלל פעילויות ותוכניות מיוחדות לפסח במיוחד בשביל ילדים, וביניהם מוזיאון המדע (מגדלים גן גבישים), מוזיאון אמנות האיסלם (תיאטרון בובות וסדנאות יצירה), מיני ישראל (קרקס מיוחד לפסח), מוזיאון מגדל דוד (סיפורים מומחזים ותיאטרון, בתמונה) קניון מלחה (משחקים עם בבר) ומוזיאון ישראל (הופעות מוזיקליות וסדנאות לילדים).
7. מוזיאון מגדל דוד עורך בימי שישי קונצרטים בהצגה יומית, אותם תוכלו לקנח בסיור ברחבי העיר העתיקה בחודשים החמים יותר.
8. אתם אולי חושבים שמצה זה רק קרקר שמגיע בקופסה של 5 ק"ג שנשארת אצלכם עד ראש השנה, אבל יש במצה גם מעבר לכך, ובייחוד במצה השמורה אותה אתם יכולים להכין בעצמכם.
9. ירושלים עורכת כמה מסיבות פחות קונבנציונליות לרגל חג האביב, ביניהן מסיבת טרום פסח בצעצוע, סדר כשר אך בלתי מסורתי במסעדת אנג'ליקה, ותפריט טאפאס מיוחד במסעדת לארא לאורך חודש אפריל.
10. אין לחם? לא נורא. ישנן הרבה מאד מסעדות ברחבי ירושלים כמו ג'ורג'יז או סושי רחביה לדוגמא שהחליטו להפגין אומץ, לקפוץ למים ולהכין תפריט מיוחד וכשר לפסח, בין אם אתם אוכלים קטניות או לא.
11. כאשר חג הפסח מגיע לקצו, הדבר האחרון שאתם רוצים זו חתיכת מצה. אבל למי יש זמן לחכות עד שהלחם ייצא מהתנור? למזלנו כמה מרוקאים יצירתיים חשבו על המופלטה, כן כן, אנחנו מדברים על הבצק הרך והטעים ביותר בארץ שהפך להיות מסורת פוסט פסח, ביחד עם הברביקיו. אז לכו לחגוג את חג המופלטה סטייל וי איי פי (כמו בתמונה).
12. הצטרפו לתהלוכת ההמונים (בתמונה) מגן סאקר ועד הכותל המערבי לציון איחוד ירושלים. אל תשכחו להביא את הדגל.
13. קפצו על אופנוע ירוק באדיבות חברת אקובייק לסיור ירוק בירושלים של זהב. יש אפילו אופנוע עם מנוע לאלו מכם שמעדיפים חוויית רכיבה קצת פחות אינטנסיבית.
14. יום השואה הוא אחד הימים העצובים והמרגשים ביותר בלוח השנה הישראלי, וטקסי זיכרון נערכים בכמה וכמה מוקדים בירושלים, ביניהם כמובן יד ושם.
15. באביב הקרוב המסעדה הים תיכונית לארא עשתה הסבה למטבח מרכז אסייתי עם פסטיבל של מאכלים כורדיים, בדיוק כמו שהסבתא הכורדית שלכם נהגה להכין, רק עם קצת יותר שוויץ וקישוטים.
16. אחד הפסטיבלים המיוחדים ביותר בירושלים מתקיים במהלך חופשת הפסח בבית אבי חי. פסטיבל התיאטרון החובבני באנגלית סטייג' וואן עולה לשלושה ימים עם הופעות סטנד אפ, הצגות מקוריות ומופעי מוזיקה.
17. התערוכה של וויליאם קנטרידג' במוזיאון ישראל כבר קונה לעצמה קהל מעריצים, ולא קשה להבין למה. האומן הבינלאומי הנודע ידוע בשל הצגת העבודות הפרובוקטיביות שלו הנוגעות בנושאים חשובים ושנויים במחלוקת. התערוכה הרטרוספקטיבית שלו: חמישה נושאים, תגיע רק לעוד כמה ערים בודדות לפני שהיא מתיישבת במושב הקבע שלה בניו יורק.
18. גם יום הזיכרון הוא חלק מעונת האביב, כדי להזכיר לנו שלא הכל פריחה וציוץ ציפורים, ובעיקר כדי שנכבד ונזכור את הנופלים במלחמות ובמערכות ישראל. הצפירה בשעה 10:00 תעצור את כל ירושלים למשך שתי דקות של דומיה, וטקסים יתקיימו בכמה מוקדים בירושלים, ביניהם בהר הרצל ובכותל המערבי.
19. אם אתם אוהבים את שילוב הצבעים כחול ולבן יש לכם הזדמנות מושלמת לשים עליכם את בגדי החג וללכת לחגוג את יום העצמאות באחת ממסיבות העצמאות הרבות המתקיימות בירושלים מיד שנה.
20. רוצים ללכת לטייל אבל אין לכם מכונית או תקציב למונית? מצאנו לכם פיתרון מדליק לבעיה - ישנם מספר שבילי טיולים היוצאים מיער ירושלים ליד עין כרם המגיעים עד עמק הצבאים, אליהם תוכלו להגיע אפילו באוטובוס. קדימה צעד!
21. קחו לכם גריל נייד, קצת (או הרבה) בשר, ולכו להקים סטקייה באחד מהפארקים היפים של ירושלים ליום הברביקיו השנתי. אנחנו מדברים כמובן על יום העצמאות. רק אל תשכחו לנקות אחריכם!
22. במרכז העיר יחכו לכם הופעות בחינם, מסיבת יום העצמאות, וכל כך הרבה קצף שלא תבינו מאיפה זה הגיע בכלל. ריקודי עם וזיקוקים גם יהיו שם.
23. פסטיבל הטעמים בעיר העתיקה יזרוק עליכם הרבה יותר אוכל ממה שאתם באמת מסוגלים לאכול, וגם הרבה יותר טעים ממה שאתם רגילים לו. יהיו שם הופעות ג'ז, שווקים מיוחדים ועוד.
24. חגיגות יום "ישראל מריחה כמו מדורה" (או ל"ג בעומר אם תרצו) מתקרבות, וזה הזמן לתפוס פינה למדורה שלכם, או לחילופין ללכת לברוח מהריח לאיזה טיול בהרים. אם בחרתם באופציה השנייה אתם מוזמנים להעיף מבט על כמה מהמקומות המיסטיים של ירושלים שיתנו לכם רעיונות.
25. עברו כבר כמה שנים מאז מוזיאון אמנות האיסלם השיב את האבידה, והחזיר לתצוגה את אוסף השעונים המפורסם שנגנב בשנת 1983 והוחזר רק בשנת 2008. עכשיו הוא בדיוק הזמן ללכת ולהתפעל מהשעונים (בתמונה) המיוחדים ועוד כמה חפצי אומנות מרהיבים הנלווים להם במוזיאון.
26. כרטיס הסטודנט שלכם משווע לצאת מן הארנק באביב, כשמקומות כמו בלק בר נ' בורגר (דיל קומבו עם תוספות ובירה, בתמונה), אגואה (קנו משקה אחד וקבלו את השני חינם בימי שלישי), קדמה (שתי מנות, תוספות וקוקטייל) וא-זהרה (עשרה אחוז הנחה על החשבון) מציעים כאלה דילים מפתים לסטודנטים.
27. לכו לשוטט בסמטאות העיר העתיקה לפני שנהיה חם מדי.
28. בשנת 1967 הכותל המערבי עבר לידיים יהודיות מזה 2,000 שנה, והרשויות פתחו את הגישה לכותל לקהל הרחב בחג השבועות. מאז אלפים מציינים את המאורע הזה בלילה לבן של תפילות בחג השבועות הנערכות בכותל. זהו בהחלט מחזה ששווה לראות.
29. הישארו ערים כל הלילה כאילו אין מחר (ובמיוחד אם אתם סטודנטים) להופעות של יום הסטודנט.
30. כל יום שלישי אתם מוזמנים לקפה ממילא לקבל את המנה היוונית שלכם (גם אוכל וגם מוזיקה).
31. כל יום חמישי הדובדבן שבקצפת של המוזיקאים העולים והמוכשרים מגיעים לח7, אולם ההופעות הרוקיסטי של בית אבי חי, להופיע במוצאי שבת. אל תחמיצו את ההזדמנות לגלות את הדבר הטוב הבא.
32. ירושלים היא מקום מצוין לערב בנות, או לערב עם החבר'ה, בין אם אתם מעדיפים להזיז תטוסיק במסיבה (תמונה), ובין אם אתם סתם בקטע של לשבת על בירה עם החבר'ה. אין הוכחה יותר טובה מאשר התחקירים של ירושלים ברשת על הנושא.
33. אוכל טוב, משקאות משובחים ומוזיקה טובה? לא יכול להיות, תגידו בנימה של ציניות, אבל אנחנו אומרים לכם שכן, וזה גם קורה בימי חמישי בקולוני.
34. פנקו את עצמכם לשעה, יום או אפילו שבוע (אבל מי סופר) במתחם הכושר וספא ההוליסטי אקאשה של מלון ממילא.
35. אם אתם מחפשים חוויה הוליסטית אבל מהפן התרבותי, לכו לראות את תערוכת ארבעת העונות במוזיאון ישראל - גם תערוכה וגם סדרת הרצאות.
36. בימי שבת אחרי הצהריים עד סוף חודש מאי, פארק מיני ישראל מציע מופעי אקרובטיקה, ירידי אומנות, הופעות, ואת הסרט התלת מימדי החדש שמציע מבט חדש על ישראל (בתמונה).
37. אם אתם חושבים שאתם יכולים להצחיק, לבדר, לשעשע, או לעניין את הקהל שלכם עד שהאור האדום נדלק ומסמן לכם להפסיק, אתם מוזמנים להגיע לערב במה פתוחה. כל יום שלישי במרתף הצחוק.
38. היינו רוצים להגיד לכם שהתערוכה לאור החשמל במוזיאון המדע מחשמלת, אבל בהתחשב בקנה המידה של שאר התערוכות שלהם, היא בדיוק מה שהייתם מצפים ממוזיאון בעל שם בינלאומי.
39. תישארו בבית ונסו לבדר את המשפחה בעזרת כמה מהמתכונים המומלצים שהשגנו עבורכם מכמה מהשפים החמים ביותר בירושלים.
40. בתל אביב אולי יש את היריד של נחלת בנימין, ואת שוק האיכרים בנמל, אבל (כמעט) כל יום שישי בירושלים מתקיים יריד האיכרים והאומנים של בצלאל (בתמונה) ושוק האיכרים של קניון מלחה.
41. פריחת הדובדבנים מגיעה לשיאה בעונת האביב, אתם באמת צריכים תירוץ נוסף בכדי להגיע לביקור בגנים הבוטניים?
42. אם אתם מחפשים בשר בגריל, עשוי טוב, מתובלן טוב, ובלי שטויות, אתם יכולים לקבל את זה במחיר מיוחד לסטודנטים במסעדת אל-נסר.
43. בגן הפסלים של מוזיאון ישראל תוכלו לשמוע כמה להקות חמות בלילות הקיץ החמים של ירושלים.
44. אנחנו מקווים שעדיין נזכה לעוד כמה ימים קרירים ואולי אפילו עוד כמה ממטרי גשם לפני שהקיץ נוחת עלינו, אל תפספסו את ההזדמנות לסחלב, מרק ומאכלים אחרונים של החורף לפני שהמעלות מתחילות לעלות.
45. לכו להוריד כמה בירות עם החבר'ה, או כמה קוקטיילים עם הבנות, בעוד שאתם מתרשמים מתצוגות האומנות הפלסטית המרשימות שמקשטות את הקירות של כמה מהברים הנחשבים בירושלים (בתמונה).
46. מהפכה קולינרית מסעירה את רחובות ירושלים, והקינוחים הופכים להיות המילה האחרונה של כל שף, ואחרי שמקומות כמו נונה ואל בולי התחילו את הסערה, השפים הירושלמים מתחרים ביניהם על קינוחים שיעיפו אתכם למחוזות חדשים, גם אם מדובר במטבח ים תיכוני. במקומות כמו לה גוטה, הקנלה ודארנא תמצאו חטאים קטנים בטעמים גדולים.
47. סיור על הנצרות בירושלים יכול לכסות הרבה יותר מאשר את ויה דולורוזה. מעין כרם אל גת שמנים, תפסו לכם מסלול באמצעות טיולים מאורגנים שיספרו לכם סיפור אחר של ירושלים.
48. עם כל הגבולות האלו שאי אפשר באמת לחצות, ישראל היא מדינה די קטנה, מה שהופך אותה למדינה עם שיגעונות קולינריים. השפים בירושלים במסעדות כמו אדום, מחניודה וארקדיה מנצלים את היתרון הקולינרי הזה ויוצרים תפריטים שלמים המתבססים על מרכיבים טריים שמגודלים ומופקים כאן.
49. לכו להפסקת בירה קרה אצל סלואו משה.
50. תפסו כיסא או ספסל ושבו לצפות בעולם חולף על פניכם (בתמונה) בזמן שאתם נהנים מבריזה של שעות בין הערביים.
Send to friend