גיל חובב והשף ניר צוק ב'רומן קולינרי' במתחם התחנה הראשונה
מתחם התחנה הראשונה בירושלים, הבזאר הקולינרי ובית אביחי בשיתוף פעולה ראשון מסוגו: 'רומן קולינרי' - סדרה של שלושה מפגשים שבכל אחד מהם יחקרו ויכינו העיתונאי גיל חובב והשף ניר צוק מאכלים מתוך ספרים של יוצרים עבריים מוכרים, ביניהם מאיר שלו וחיים נחמן ביאליק.
בית אבי חי ומתחם התחנה הראשונה פותחים בשיתוף פעולה של סדרת מפגשים בשם ה"רומן הקולינרי" שיתקיימו אחת לשבועיים, ויעסקו באוכל הישראלי כפי שמוצג בפרוזה הישראלית החדשה, ובאוכל היהודי שמילא בעבר תפקיד חשוב בספרות הגולה העברית לפני קום המדינה וממלא כיום תפקיד חשוב בספרות יהודית בכלל.
את סדרת המפגשים ינחו גיל חובב, מגיש טלוויזיה, עיתונאי, מבקר מסעדות ומחבר ספרי בישול והשף ניר צוק, מהשפים המובילים בישראל מחבר ספרי בישול ומנחה תכניות בישול בטלוויזיה. כל מפגש יחל בשעה 18:30 בסיור בבזאר הקולינרי במתחם התחנה הראשונה ובשעה 19:00 תתחיל הסדנה שתמשך כשעתיים ובמהלכה יוצגו ויודגמו מאכלים על בסיס המתכונים המופיעים בספרים ויוגשו טעימות.
המפגש הראשון בסדרת ה'רומן הקולינרי' יתקיים ביום רביעי, 5 במרץ, בנושא "סנדביץ' סתתים וזביונה" שיעסוק באוכל ביצירותיו של הסופר מאיר שלו.
המפגש השני יתקיים ביום רביעי, 26 במרץ ויעסוק ב- "צפיחיות בדבש ואספוגים מתוקים", על האוכל ביצירתו של ח.נ ביאליק.
והמפגש השלישי בסדרה יתקיים ברביעי 23 באפריל, בנושא "קובנה ובורקס", על האוכל בספרות הירושלמית. לכל מפגש תתלווה חוברת בה יהיו כתובים הטקסטים והמתכונים הנלמדים.
ניתן לרכוש כרטיסים מראש באתר או בטלפון 02-621590, מפגש אחד בעלות של 80 ₪, כרטיסיה לשלושת המפגשים 200 ₪, הנחה לסטודנטים 50 ₪ למפגש בלבד, מותנה בהצגת תעודת סטודנט בתוקף.
Text text text
|
||