התערוכה מעשה בראשית שתוצג בבית שמואל בירושלים, החל ביום חמישי, 18 באוגוסט, מזמנת צפייה מחודשת בעבודות שמן שצייר האמן אלברט אלטרץ. אף שבצעירותו קיבל אלטרץ הכשרה אמנותית אקדמית, בחר בבגרותו לעבוד בסגנון נאיבי שאיפשר לו חופש ביטוי רחב יותר. בעבודותיו הוא מציג עולם יפה, הרמוני ורוחני, תוך שהוא מתבסס על סיפורי המקרא, זיכרונות ילדות ונופי ארץ ישראל המתחדשת.
לצד עבודותיו של אלברט מוצגות בתערוכה עבודות אחדות של אלי, בנו, שנרצח בפיגוע בשכונת בקעה בירושלים ב-21.10.1990, עבודות המלמדות על ההתכתבות האמנותית שניהל הבן עם אביו.
התערוכה תהיה פתוחה לקהל הרחב בין 18.8.2011-26.9.2011
בעבודותיו של אלטרץ מופיעים המאפיינים הבולטים של הציור הנאיבי, כמו פשטות, תמימות, אידיאליזציה, ריבוי פרטים, חזרה על אותו הדגם, טיפול זהה בכל פרטי התמונה והתעלמות מחוקי הפרספקטיבה. את היופי וההרמוניה בעולמו ניתן למצוא בנופיו המפורטים, כמעין שטיחים רקומים, עתירי דגמים מעולם הצומח והחי. העבודה שמייצגת זאת בדרך הטובה ביותר היא גן העדן, שבמרכזה צמד ברבורים לבנים ובמרחק אדם וחוה צמודים זה לזו.
אלברט אלטרץ נולד למשפחה יהודית מסורתית בעיר סרייבו שבבוסניה. משבגר, נסע לפירנצה שבאיטליה ללמוד אמנות, אלא שמלחמת העולם השנייה קטעה את לימודיו. במהלך המלחמה הצטרף לשורות הפרטיזנים האיטלקים, שם שירת כמפקד כיתה. עם סיום המלחמה זכה במספר אותות כבוד על חלקו במאבק. בשנת 1948 עלה אלטרץ לישראל עם אשתו מרי ובנו היחיד אלי והמשפחה התיישבה בשכונת תלפיות שבדרום ירושלים. עם צאתו של אלטרץ לגמלאות, הוא חזר לצייר.
אלטרץ מתאר קשר מתמשך ומתעצם בין עם ישראל לאלוהים, שמומחש באמצעות מלאכים. בציור עקדת יצחק מופיע לראשונה מלאך בודד כשדמותו סמכותית ובוגרת. בציור חלום יעקב מופיעים מלאכים רבים, דמותם חביבה וצעירה. ההמשכיות מתבטאת בכך שבציורהמתפללים בכותל, המתרחש בימינו, יורדים המלאכים בהמוניהם מן השמיים. אלטרץ עושה שימוש בפרחים לצורך האדרת תופעות ואנשים: כך בתיאור המלאכים מסולם יעקב הנושאים זרי פרחים, כך בתיאור קבלת לוחות הברית המיתמרים מתוך זר פרחים ענקי ובעוד.
Text text text
|
||