אירוע יום כדור הארץ מאורגן השנה ברחוב שושן, על ידי 'רוח חדשה', 'פאב הקצה', 'פאב הטוביה' והתארגנות 'דג מלוח', כאשר המפיק בפועל הוא תומר דרור ויוזם האירוע הוא עידו לויט (מבעלי פאב 'הקצה').
האירוע מיועד להגדיל את המודעות לנושא איכות הסביבה ובכך לשפר את המצב הסביבתי/אקולוגי בירושלים ולספק תוכן תרבותי אלטרנטיבי לצעירי העיר. מדובר על עשייה ברוכה הצומחת מלמטה - התאגדות של מספר ארגונים וגופים עצמאיים שהתאגדו יחדיו והרימו את האירוע על מנת להפוך את העיר למקום אקולוגי יותר שנעים לגור בו.
ההתמקדות של קיום יום כדור הארץ השנה דווקא בירושלים מגיעה על רקע המצב הירוד של העשיייה הסביבתית/אקולוגית בעיר והאירוע בא להגדיל את המודעות לנושא חשוב זה ובכך להעיר את גורמים מרכזיים בעיר על מנת שירימו את הכפפה ויעשו יותר כדי לשפר את חייהם של תושבי ירושלים.
אירוע יום כדור הארץ ברחוב שושן ייחודי בכך שהוא מהווה את אירוע הפתיחה לקמפיין ארצי להפחתת הזיהום שמייצר הפרט. אחד המאפיינים המייחדים את האירוע הוא עצם היותו אירוע אקטיבי ולא פסיבי.
אנחנו רוצים להביא למצב בו סטודנט הגר בנחלאות לא יצטרך ללכת לרחביה על מנת למחזר נייר ופלסטיק (פחים למיחזור נייר ופלסטיק הם הצעדים הראשונים בדרך לשמירה על איכות הסביבה) ושפחים אלו יהיו בכל רחוב.
כדי להביא לפעולה מצד הרשויות יוצגו באירוע ערימות של בקבוקי פלסטיק וערימות של נייר למיחזור שייערמו באמצע רחוב שושן כמיצג חי למצב העגום בו נמצאת העיר מבחינה סביבתית.
מעבר לקריאה ששולח האירוע אל מקבלי ההחלטות ברמה העירונית, בנוגע לעשייה רבה יותר בתחום האקולוגי, הקהל במתחם שושן יוכל לקחת חלק בעשייה אקולוגית/סביבתית מחומרים ממוחזרים.
התוכן:
האירוע, שיתקיים ברחוב שושן על ידי 'פאב הקצה', 'פאב הטוביה', התארגנות 'דג מלוח' ו'רוח חדשה' ישלב מיצגי אומנות רחוב מקורית ואלטרנטיבית כאשר ביניהם- וידאו ארט אקולוגי, אמנות אקוסטית וחזותית, יצירת אמנות ממוחזרת ופיסול סביבתי, תוך השתלבות בתערוכת קצוות אורבניים.
שילוב הקהל בעשייה האקולוגית- 'יום כדור הארץ', שיתקיים ברחוב שושן, משלב את הקהל בעשייה על מנת להגדיל את החשיבות והמודעות לנושא על ידי מתחמי יצירה מחומרים ממוחזרים ב-3 מתחמים: מתחם יצירת עציצים, מתחם יצירה משאריות בנייה/פסולת ומתחם חידוש בגדים ישנים.
פעילות אינטראקטיבית
ברחוב תוקם בימת 'מודעות סביבתית' בה ייערך 'הייד פארק' (הרצאות מתחלפות) בנושא סביבה עירונית. כמו כן 2 מתחמים יהפכו למתחמי וידאו אקולוגיים על ידי הקרנת סרטים העוסקים בנושאי סביבה במרחב העירוני.
כמו כן במתחם תימכר שתיה על ידי פאב הקצה ופאב הטוביה, יהיו דוכני יד שניה ויתקיים שוק תן וקח
Text text text
|
||