ראש השנה 2012 במלון ענבל בירושלים
שילוב של מסורת, חדשנות, מטבח מקומי וניחוח של חו"ל בתפריט החגיגי שהכין השף הראשי של מלון ענבל שף מוטי בוחבוט
שף מוטי בוחבוט מציע לאורחים מנות מסורתיות הנותנת הרגשה ביתית, כגון גפילטע פיש מסורתי או צלע טלה צלויה על מצע פיטרית פורטובלה. זאת, לצד מנות המגלמות בתוכן מקומיות ירושלמית, שמזכירה לאורחים עם כל טעימה את התענוג בעריכת סעודת החג בירושלים - דוגמת מרק ירקות מחיטי וקציפת ארטישוק ירושלמי וטפטוף שמן זית או מוס כדורי כבד עוף במעטה פיסטוק.
לצד אלו שף מוטי בוחבוט הכין מנות חדשניות מתוחכמות כגון קרפ פילו במילוי ירקות מוקפצים על מצע קולי עגבניות ותרד או פחזנית במילוי מוס חלבה ברוטב שיזפים חם. כל המנות, כולל המנות המסורתיות, מוגשות בעיצוב חדשני מסוגנן, כך שגם המסורת מגיעה עם טוויסט ועניין, להנאת אורחי המלון שמגיעים מדי שנה לקבל את השנה החדשה במלון ענבל.
עם כל מנה ומנה מובטחת לאורחים הנאה הן לעיניים וכמובן לחך, והם ישובו לחגוג את השנה הבאה במלון ענבל.
להלן התפריט לימי החג:
ארוחת ערב חג ראש השנה 2012 - יום ראשון, 16/9/12
צלחת סימנים מרכז שולחן:
דלעת, רוביה, כרישה, סלק,תפוח, דבש, תמרים, רימון, ראש דג
מנת פתיח:
מגדל אבטיח אננס וטרטר אבוקדו במעטה טוויל ברנדי סנפס ,אנדיב בתיבול בלסמי.נר זכוכית
מנה ראשונה:
מדליוני דג קרפיון מונחים על מצע קרפציו גזר בליווי פרח סלמון מעושן ורולדת גפליטע - פיש בליווי חזרת ותפרחת נבטי חמנייה.
או
מגדל פילה דג לברק , מוס ערמונים ירקות מקרו { שום, גזר,צנונית, סלק , כרישה,קישוא פלחי עגבניות)מתובלים ברוטב קולי זעפרן,ושמן ירוק.
או
כדורי מוס כבדי עוף מצופים בפיסטוק מונחים על קונסומה פירות יער
מרק:
מרק עוף צח במילוי דמפלינד בשר ו "ג'וליין ירקות.
או
מרק ירקות מחיטי וקציפת ארטישוק וטפטוף שמן זית.
עיקריות:
צלעות טלה על מצע פטריית פורטובלה, טפיחת פיטריות וסלרי , קרוקט תפוח אדמה מצופה , עלי זעתר, זר ירקות בגביע שילר על מצע עלי מנגולד מוברקים רוטב בצלים ויין אדום.
או
דואט אוכף עגל וחזה ברווז ברוטב פירות יער ורימונים פירות העונה
או
דואט סטייק אנטריקוט מדליון עופיון צעיר במילוי מוס פירות יבשים.
צימחוני:
ראשונה: קרפ פילוי מצופה במילוי מבחר פיטריות מונח על מצע קולי עגבניות וריחן טרי.
עיקרית: מאפה עלים במילוי טופו תימין תפוח אדמה ובטטה ( שאר התוספות זהות)
סלט אישי:
סלט ירוק , אנדיב גרגרי רימון ברוטב דבש שום וחרדל .
קינוח:
פרופיטרול פונדנט מוקה במילוי מוס חלבה במעטה שוקולד בלגי בליווי פירות העונה , סורבה קוקוס ברוטב שיזפים חם.
מרכז שולחן:
צלחת מעדנים מתוקים
ארוחת חג ראש השנה 2012 - יום שני, 17/9/12
מזנון סלטים:
מבחר סלטים מורכבים, מבחר סלט בר + רטבים, קרפצ'יו ירקות , מבחר סלטים מזרחיים, ירקות אנטי פסטי, מנות ראשונות בכוסות וצלחות אישיות,
עמדת סושי בפריסה במקום+ תוספות , גפילטע- פיש + חזרת + קציצות , פרחי סלמון מעושן + תוספות, כבד קצוץ על מצע פלחי תפוחים מסוכרים.
עמדת מבחר מסימניי החג + דבש
מזנון מנות חמות:
פילה דג סלמון על מצע כרישה ויין לבן
מדליוני כתף בקר ברוטב פיטריות
לשון פרוס ברוטב ארטישוק וכרפס
מדליוני פרגית צרובים במשרה עגבניות יבשות ופיסטוק גרוס
ברווז צלוי ברוטב תפוזים וגרגרי רימון טרי
אורז בזעפרן שקדים וצימוקים
תפוח אדמה כפרי ריזולה + קליפה בשום ורוזמרין
שעועית ירוקה + שום ושקדים
פיטריות פורטובלה בבלסמי
עמדת ילדים:
שניצלונים , מיני נקניקיות בבצק עלים
ספגטי ברוטב עגבניות בנפרד
עמדת השף:
תבשיל חומוס ובשר ראש
ארטישוק ממולא בשר
כרוב ממולא אורז
קציצות ביתיות + פטרוזיליה ולימון
קובה מטוגן
פריסה:
זרוע עגל שלם + 2 רטבים
עופות שלמים מעושנים
קינוח:
מזנון קינוחים עשיר , מקרונים , מוסים , טורטים, סברינות, פאיים
עמדת פריסת פירות טריים עי' טבח.
עקיצת הדבורה חם
קרמבל תפוחים חם
שוקולד חמה אישיות
ארוחת חג שני ראש השנה 2012 - יום שני, 17/9/12
צלחת סימנים מרכז שולחן:
דלעת, רוביה, כרישה, סלק,תפוח, דבש, תמרים, רימון, ראש דג
+ פרי חדש קלמנטינה
מנה ראשונה:
קציצת גפילטע פיש + ממולא בליווי חזרת מונח על מצע קרפציו מלפפון ומניפת סלמון כבוש + טרטר
קוביות בטטה במייפל ואגוזים.
או
פילה דג סלמון במעטה בצק פילו במילוי דוקסל תרד ופיטריות , מונח על מצע כרישה מוקפצת ביין לבן בעיטור נבטי חמניות.
או
רול חציל קלוי במילוי בשר טלה וצנוברים ברוטב קולי עגבניות + ריחן ועירית מטוגנת.
מרק:
מרק צח במילוי קניידאלך ורצועות ירקות סלסטין
או
מרק ברוקולי מוקרם בעיטור קרם ארטישוק וצלפים.
עיקרית:
מדליוני טלה מונח על מצע קרם תפוח אדמה + בצל מטוגן + קוקוט אורז פלח שומר ושעועית ירוקה טרייה.
או
מדליוני עוף במילוי פירות יבשים ופרגית צרובה במישרה עגבניות מיובשות ופיסוק קצוץ ברוטב יין אדום
או
דואט סטייק אטריקוט ושק פילו במילוי קונפי ברווז מעושן ברוטב קברנה .
סלט:
סלט 4 העונות ברוטב צרפתי ואגוזי מלך מסוכרים
קינוח:
מאפה אסתרהייזי בשילוב מקרון תפוז סורבה רוטב כרמל , עוגיית אלפחורס
מרכז שולחן:
מבחר פטיפורים
צימחוני:
ראשונה: - פיטריות מצופות במילוי תרד מונחות על מצע כרישה ויין לבן
עיקרית : - פשטידת ירקות, קישוא ממולא אורז וטופו ברוטב ארטישוק { שאר המנה זהה}
ילדים: - שניצלונים , מיני המבורגר , ספגטי ברוטב עגבניות.
ארוחת חג ראש השנה 2012 - יום שלישי, 18/9/12
ארוחת צהריים: מזנון בר בי קיו
מזנון סלטים:
מבחר סלטים מורכבים, סלט בר + רטבים
מבחר ירקות אנטי פסטי, קרפציו ירקות טריים,
מבחר מנות ראשונות בצלחות אישיות
מבחר מנות ראשונות בכוסות
מזנון לחמים ולחמניות , פיתות מתובלות פוקצות + ממרחים
מנות עיקריות:
פילה דג לברק במעטפת נייר כסף במילוי עשבי תיבול טריים.
סטייק אנטריקוט ברוטב צימצורי
קצוצות קבב טלה
פרגיות צרובות
חזה עוף צרוב
צלעות טלה צרובות
תפוח אדמה אמריקאי בנייר כסף
שיפודי ירקות טריים
אורז + מיקס תבלינים
ציפס מטוגן
פריסה:
זרוע עגל צלוי + פירה ו - 2 סוגי ממרחים
עופות שלמים מעושנים + רטבים
צימחוני:
תילאנדי ירקות + טופו
ילדים:
שניצלונים
מיני המבורגר
נקניקיות
ציפס
גרעיני תירס
קינוחים:
מזנון קינוחים עשיר
פאיים טורטים , מוסים, עוגות מזרחיות , סולת, כנאפה , פירות טריים , גלידות עוגות ללא סוכר, ללא גלוטן
Text text text
|
||