אירועים בירושלים

חודש ימי משתה במסעדת לארא לרגל השקת סדרת יינות חדשה של יקב תבור


חודש ימי משתה במסעדת לארא לרגל השקת סדרת יינות חדשה של יקב תבור בתאריך 15.03.2011

Tuesday mar 15th

  מסעדת השף 'לארא' הירושלמית מזמינים אתכם לחודש ימים של משתה לרגל השקת סדרת 'אדמה 2' מיקב תבור

 

במשך חודש שלם, בין ה-15 במרץ ועד ל-14 באפריל,  תוכלו ליהנות מתפריט גורמה בן 6 מנות לצד 6 כוסות יין המותאמות באופן אישי (ע'י

הייננים של יקב תבור והשף ליאור חפצדי), אפשרות לטעימת יינות בלבד מהסדרה החדשה במחיר מיוחד ומפגש עם האנשים שמאחורי יקב 'תבור'. 

 

ביסטרו השף ליאור חפצדי, מזמינים אתכם לחודש ימים של תפריט טעימות מיוחד עם 6 מנות גורמה. השף ליאור חפצדי רקח מנות ייחודיות בהתאמה מושלמת לסדרת היינות 'אדמה 2'. התפריט יוגש, בין התאריכים 15 במרץ ל-14 באפריל.

 

למי שרוצה רק לטעום את הסדרה החדשה, מציעים ב'לארא' אפשרות לטעימות מ- 6 יינות החדשים של 'אדמה 2' במחיר היכרות של 100 ₪ לטועם, במהלך החודש ניתן יהיה לפגוש  את האנשים שעומדים מאחורי יינות תבור, שיגיעו ל'לארא' לספר על תרבות היקב ואמנות ייצור היין.

 

כמה פרטים על יקב תבור: כבר במאה הי'ט עמד אדמונד דה רוטשילד, הברון הצרפתי, על ייחודו של אזור כפר תבור כבית גידול אידיאלי לגפנים. מאז, ובמשך למעלה מ-120 שנה, גידלו בני הכפר זני ענבים איכותיים לתעשיית היין ושיווקו את פריים ליקבים אחרים. בשנת 1999 החליטו 4 משפחות מהאזור (בן תנחום, סלע, פלג וקורמן) לייסד במקום יקב בוטיק ולשלב את 400 שנות הניסיון שצברו המשפחות - כשכל משפחה מופקת על צד אחר בניהול היקב. כיום מציג יקב תבור סדרות בוטיק איכותיות, המתאפיינות בארומה נפלאה וזוכות לביקוש בכל רחבי העולם.

 

תפריט טעימות בן 6 מנות לרגל השקת סדרת 'אדמה 2' מיקב תבור | 'לארא' ירושלים: 

 

מתאריך 15 במרץ 2011:

 

דג סשימי עם וינגרט כוסברה ולימונים פרסיים לצד כוס יין 562 לבן

 562 לבן מיוצר בשיטת Charmat - שיטה שבה מתסיסים יין במיכל לחץ סגור כדי לשמר את ה- CO2 הטבעי המתקבל בתהליך התסיסה בתוך היין ומגיע ללחץ של 6 בר. בתהליך נוספו גם שמרים מיוחדים המתאימים לסוג יין זה. השיטה הזו היא מודרנית יותר ומאפשרת לייצר יין מבעבע פירותי ורענן.

562 לבן יוצר בכמויות מאד קטנות, כי התהליך מסובך ודורש תשומת לב וקפדנות רבה. העבודה עם מיכלי הלחץ לא מאפשרת ייצור כמויות יין גדולות.

 

שקדי עגל בלאדי על מצע ריזוטו לצד כוס סוביניון בלאן

זן ענבים שמתאים מאוד לאקלים ולאופי הישראליים. קשת ארומות רעננה שנעה מאשכולית ולימון ועד לפירות טרופיים כמו פפאיה וקיווי, לצד גוף חומצי וקליל.

 

נתח קצבים על הגריל ילווה בכוס יין ממסך של קברנה סוביניון ופטיט סירה

בחרנו ליצור בלנד (ממסך) ממספר זנים, אשר יצרו יין הגדול מסך חלקיו. קברנה סוביניון בשרני הוא שנתן את הגוף והעוצמה, כשסביבו להקת ליווי מפוארת: 20% פטיט סירה עז צבע וטעם ו10% קברנה פרנק ומרלו אשר מתחו את מניפת הטעמים עוד יותר. יין מורכב ואלגנטי מאין כמוהו. היין התיישן 12 חודשים בחביות עץ אלון.

 

רביולי אסאדו בזיגוג יין אדום מוגש עם כוס יין מסחה

יין הדגל של היקב. בלנד אלגנטי של ענבי קברנה סוביניון עם מרלו ושיראז, אשר נבצרובציר מאוחר על מנת להגיע למיצוי מלא של הטעמים והריחות. זהו יין מורכב עם טעמיםבשלים, אשר התיישן 24 חודשים בחביות עץ אלון.

 

נתח אנטריקוט יוגש עם כוס יין סירה

יין שעושה הרבה כבוד לזן הענבים האציל, שמקורו בעמק הרון שבצרפת. פלפל שחור גרוס, פירות ערער ובשר מעושן הם מקצת הטעמים שעולים בתודעה כבר עם מזיגת הבקבוק לכוס. זהו יין שבאורח פלא מצליח לשלב שתי תכונות כמעט מנוגדות: פראיות ואלגנטיות. היין התיישן 12 חודשים בחביות עץ אלון.

 

לקינוח תותים בזביון יוגשו עם כוס יין מתקתק מבעבע מסדרת פנינים

 בועות קלות ועדינות כפנינים עולות  מעלה, מעלה בכוס ויוצרות טעם מקורי וחדש, טעםפתוח, טעם מרומם, טעם לכול הזדמנות, טעם שהוא כל

  

בחודש זה, בנוסף לתפריט המסעדה אנו מציעים וממליצים על ארוחת 6 מנות ו-6 כוסות יין-במחיר 350 ₪ לסועד. טעימות של יין תבור (6 כוסות) -במחיר  100 ₪ לאדם

 

get-tickets
get-tickets

רח בן שטח 3

preloader

ה ירושלים מפת התיירות

הדפס
Text text text