אוכלים בירושלים
מסע בעקבות מסורות קולינריות שייקח אותנו מימי בית המקדש השני ועד לראשית הציונות. בית אבי חי ויד בן-צבי מציעים סדנאות וסיורים בעקבות מאכלים ותרבויות שעיצבו את פני העיר.
בעקבות הצלבנים - סדנה בבית אבי חי
אבירי אירופה שהגיעו לארץ בתקופה הצלבנית גילו בה שפע חדש ולא מוכר. מעדני התקופה הצלבנית ייקחו אותנו אל ירושלים התוססת של אותה התקופה, וטקסטים היסטוריים יחשפו בפנינו הרהורים על אוכל בטקסים נוצריים, תבשילים עבור עולי רגל וסמלי סטטוס קולינריים. מפגש עם קנה סוכר, פירות הדר, מלפפונים ואבטיחים ושלל טעמים שהצליח לבלבל את הטבחים האירופאיים.
מנחים:
השף יוסי בן דיין
עדנה עסיס, מורת דרך ביד בן צבי
הסדנה תתקיים בשני מועדים:
רביעי | כח בתמוז | 18.7 | 19:00
רביעי | ד באלול | 22.8 | 19:00
הסדנה תתקיים בחצר בית אבי חי, מומלץ להצטייד בלבוש חם
משך הסדנא כשעתיים וחצי
Text text text
|
||