מי כתב את סיפור חטא העגל ונגד מי הוא מופנה? מתי באמת שרו לראשונה את שירת הים? מדוע חוקי התורה סותרים את עצמם? האם כתב שלמה את משלי וקהלת? האם אכן כתב משה את ספר התורה?
בקורס נדון בשאלה מי כתב את ספרי התנ"ך, מתי ואיפה הם נכתבו והאם בכל זאת יש גרעין של אמת בתפיסה המסורתית. נלמד להכיר את התנ"ך כאוסף של יצירות מגוונות שנתחברו בזמנים שונים על ידי כותבים שונים, שלעתים קרובות חלקו זה על זה בעניינים אידיאולוגים מהותיים. נעמוד על הרקעים ההיסטוריים שעמדו מאחורי מפעליהם של מחבריו,על החוגים שאליהם השתייכו ועל האג'נדות החברתיות והדתיות שביקשו לקדם.
מרצה: ד"ר דוד פרנקל, מרצה בכיר במקרא במכון שכטר ללימודי היהדות.מלמד מקרא ויהדות לתלמידי תואר שני ולתלמידי רבנות מישראל ומן התפוצות. פרסם מספר ספרים בתחום במקראי.
ימי ראשון 19:00-17:30, 10 מפגשים
מועד פתיחה: 11.3.12, מחיר: 600 ש"ח
Text text text
|
||