פברואר 2014 - מסתובבים במוזיאון המדע ירושלים
תערוכה חדשה ומרהיבה BioScapes במוזיאון המדע ע"ש בלומפילד ירושלים, הדגמות מדע משעשעות, סיורים, סדנת בנייה ומופע משעשע 'ריחוף גורלי'
תערוכות
*הזדמנות אחרונה לראות את התערוכה המרהיבה BioScapes. תערוכת הצילומים הזוכים בתחרות בינלאומית של חברת אולימפוס לשנת 2012 עם הגדלות של בעלי חיים וצמחים כפי שצולמו במיקרוסקופי אור. בתערוכה 72 עבודות וידיאו ותמונות יפיפיות שמודפסות על שקפים שחורים ומוארים בתאורה אחורית. מעבר ליופיין, עבודות הווידיאו והתמונות הן בעלות ערך מדעי ומשקפות את ההתפתחויות העדכניות בביולוגיה של התא.
הזוכה בפרס הראשון בתחרות אולימפוס 2012 הוא סרטון וידאו בן 58 שניות של רלף גרים, מורה אוסטרלי שצילם יצורי מים זעירים בהגדלה של X500. סיורים מודרכים למבוגרים מוצעים בסופי שבוע.
כיתוב וקרדיט לתמונה:
שרך מצוי מהחוף המזרחי של ארה"ב, מזן Polypodium virginianum. ניתן לראות מקבץ של מנבגים גדושי נבגים, וזיפים המיועדים להגנה שנקראים פתילי ביניים (פרפיזות). מיקרוסקופיה קונפוקאלית. | איגור סיבנוביץ', המרכז הרפואי ע"ש הווארד יוז, קמפוס המחקר ג'נליה פארם, אשברן, וירג'יניה, ארה"ב. פרס שלישי,
Olympus BioScapes Digital Imaging Competition 2012
התערוכה תוצג עד 28.2.2014.
*תערוכת 'משחקי אור וצל' הינה חוויה מרתקת לכל בני המשפחה! התערוכה מעוצבת כביתו הפריזאי של פרופסור ארצ'יבלד צל, חוקר, חולם ואספן צלליות. בביתו של האספן מגלים המבקרים צללים מפתיעים, אקזוטיים ופואטיים והופכים לחוקרים בעצמם. בתערוכה עשרות מוצגים פעילים ועבודות של אמנים ישראליים מובילים המזמינים את המבקרים להתנסות עם צלליות: להגדיל, לשכפל, ליצור שכבות של צלליות, לתת לצללים לברוח או ללכוד אותם. חללי התערוכה חשוכים והאור היחיד נובע מהעבודות עצמן או מתאורה ממוקדת על המוצגים. בין המוצגים האהובים אפשר למצוא את ה"צֵל-מנייה", שמצלמת את צללית הילדים (והמבוגרים...), אותה הם לוקחים הביתה למזכרת; את "מלכודת הצללים": שלוכדת את צלליתו של המבקר למספר שניות בעקבות הבזק של אור על קיר פוספורסנטי; את מטבח התערוכה, בו "מבשלים" הילדים צלליות צבעוניות ויוצרים תיאטרון צלליות בעזרת חפצי מטבח יומיומיים; ואת המעבדה, בה הם מוזמנים לחקור ולבדוק מהן הצלליות ואיך הן נוצרות.
*בנוסף מוצגות במוזיאון תערוכות נוספות ואהובות הפונות לחתך רב גילאי ולתחומי עניין שנוים. בין התערוכות הנוספות: מנוף לגילוי, לונה פארק, לאור החשמל, קאפצ'ה ועוד.
סיורים
במהלך השבוע מוצע למבקרים 'סיבוב טעימות' בין תערוכות המוזיאון השונות. מבחר של מוצגים נבחרים בהדרכה מקצועית של צוות ההדרכה הפונה לכל בני המשפחה.
בנוסף בסופי שבוע מוצע למבוגרים ומתעניינים סיור בתערוכת 'קאפצ'ה'. התערוכה בוחנת את השפעת המחשב בחיינו ועד כמה הוא שינה (או לא) את העולם. התערוכה מעוצבת כמרחב פנטזיה, אנטיתזה לציפייה לסביבה מעוצבת ברוח ההיי-טק. הסביבה מעוצבת בצבעוניות רבה תוך שימוש בחומרים טבעיים וקווים רכים ובמוצגים אינטראקטיביים. בתערוכה עוברים המבקרים ב5 אשכולות שונים שכל אחד מהם מכיל מוצגים אינטראקטיביים רבים, מוצגים ייחודיים כולל מכונת אניגמה מקורית.
הדגמות מדעיות
בפינת ההדגמות תוצג הדגמת 'צימוקי מדע' מרהיבה, צבעונית, משעשעת ומפתיעה. ההדגמה בשילוב ובהשתתפות פעילה של הקהל, תאפשר לשבת על כסא פקירים, להקפיא בלונים, להפריח בועות סבון ענקיות ולהשתובב עם צבעי היסוד בשלל של ניסויים מהנים ומפתיעים.
סדנת בנייה
מה בין צלחת, סיבוב וסדנת בניה? למבקרים מוצעת סדנת בנייה של צלחת סינית. אמני קרקס ולהטוטנים המשתמשים בצלחות סיניות נוהגים לסובבן על מקלות הנעוצים במרכזן תוך הבאתן לאיזון מקסימאלי. ניתן לראות להטוטנים המבצעים את הלהטוט עם 10 עד 12 צלחות בכל יד. סיבוב הצלחות הינה מסורת בת 2000 שנה בקרקס הסיני. בפעילות במוזיאון המבקרים יבנו (ויקחו עמם למזכרת) דגם קטן שבאמצעותו יכלו להתאמן וללמוד מספר עקרונות הקשורים לתנועה הסיבובית.
תאטרון מדע
באודיטוריום המוזיאון יועלה המופע ריחוף גורלי עם ד"ר מולקולה'. מופע מדעי פרוע בנושא אוויר וריחוף.
ד"ר מולקולה נעלם. במעבדה נשארת העוזרת המצחיקה שלו גלי צנטריפוגלי. הד"ר משאיר לגלי משימה קשה - לחקור את המסתורין של האוויר - חומר שלא רואים לא שומעים ואי אפשר להחזיק אותו אבל הוא כל הזמן סביבנו. יחד עם הילדים, גלי עושה ניסויים נהדרים, חוקרת את האוויר, מעיפה טילים, גורמת לדברים לרחף ועוד הפתעות.
המופע בשיתוף הילדים (בימי שבת ב13:00.המופע בתשלום נוסף - 20 ₪)
***
מוזיאון המדע ע"ש בלומפילד בירושלים מזמין ילדים והוריהם ללמוד על מדע בדרך פשוטה ואטרקטיבית, דרך סיורים בתערוכות המוזיאון וצפיה והשתתפות בהדגמות מדעיות, בסדנאות בנייה ובמופע אטרקטיבי. הפעילויות מתאימות לילדים מגיל 4 ועד מבוגרים.
ימים ושעות פתיחת המוזיאון:
שני -חמישי 18:00-10:00
שישי 14:00-10:00
שבת 15:00-10:00
מחירים
ילדים עד גיל 5- חינם
כרטיס ילד/מבוגר: 45 ₪
כרטיס משפחתי (הורים וילדיהם עד גיל 18)- 160 ₪
כרטיס "ירושלמי"מבוגר/ילד- 36 ₪
הנחות נוספות לאזרחים ותיקים, חיילים, נכים, סטודנטים, שוטרים.
כתובת: שדרת המוזיאונים גבעת רם ירושלים, 91904, טל: 6544888- 02, [email protected] www.mada.org.il
Text text text
|
||