אירועים בירושלים

אפריקה: תערוכת יחיד של דודו בלילתי בקולוני


אפריקה: תערוכת יחיד של דודו בלילתי בקולוני בתאריך 19.03.2014

     
Wednesday mar 19th

Africa: תערוכת יחיד של דודו בלילטי


קולוני בר מסעדה דרך בית לחם 7
ירושלים

רביעי 19.03.2014
פתיחת דלתות 20:00


בסצינה המקומית מוכר דודו בלילטי בעיקר כמוזיקאי. לא כזה שתמצאו מתנגן כדרך קבע בקרוסלת הלהיטים של גלגלצ, אבל כן כזה שנחשב לפורץ דרך בתחומו ושזוכה להערכה רבה בחוגים בהם הוא פועל, בארץ ובחו"ל. בלילטי, שנולד בירושלים ב-1971 וחי כיום בתל אביב, התחיל להופיע כנגן כלי הקשה כבר בגיל 17, התגורר 10 שנים בברלין, לונדון דרום אפריקה וקנדה, הופיע בכל העולם ושיתף פעולה עם אמנים בסדר גודל של דיזי גילספי, אלפא בלונדי, ג'רי גונזלס, הפסנתרן האלג'יראי מוריס אל-מדיני ועוד. את המוזיקה שלו ניתן להגדיר כאפרו-מרוקן פיוז'ן - מסע חוצה יבשות וז'אנרים שמשלב מוטיבים של אפרו-ביט, מוזיקה אתנית, ג'אז, בלוז ועוד. הפרויקט המתמשך שלו, Sound of the Ground, הוא הרכב מתחלף עם נגנים שמשתנים ממדינה למדינה, מופיעים ומקליטים יחד ויוצרים מיזוג של תרבויות לתוך גרוב אחד.


לא ניתן להפריד בין המוזיקה של בלילטי לבין הציורים שלו - התפרצויות מכחול ספונטניות, קצביות וצבעוניות שנמצאות בתנועה מתמדת בין האבסטרקטי לאקספרסיוניסטי, בין הדיסוננטי להרמוני, בין העממי לגבוה ובין הפרימיטיבי לעכשווי, בדיוק כמו הג'אמים המוזיקליים שהוא רוקח. כמו בסצינת המוזיקלית, כך גם בסצינת האמנות מהווה בלילטי קול ייחודי ומובחן שצריך להישמע - כזה שפועל בשוליים ולא מושפע מאופנות וטרנדים. אנדרדוג נצחי. בתערוכה יציג מגוון עבודות עליהן עבד ללא הרף בעת האחרונה, הכוללות 27 ציורי אקריליק ושמן ו-4 צילומים. עבודות האמנות שלו כבר הוצגו בתערוכות קטנות בתל-אביב, וחלק קטן מעבודותיו מוצג בימים אלו בגלריה בלונדון, אך זו תהיה התערוכה הגדולה ביותר שלו עד כה. במהלך הערב ייערך גם ג'אם סשן שיספק ליווי מוזיקלי הולם ליצירות.


בלילטי:
"האמנות שלי מושפעת באופן ישיר ממוזיקה. אני מוצא השראה בקצב, צליל ותנועה.
העבודות שלי הן ביטוי של רגש. להשקפתי, יש משמעות וחשיבות לביטוי ספונטני של רגשות כפי שהם עולים בנפש בכל רגע ורגע. כך אני יוצר.
אני שואף להראות, באמצעים אמנותיים, כיצד הנפש והתודעה שלי חווים את העולם. מכיוון שאני מושפע ממוזיקה, מוטיבים של כלי נגינה וקצב חוזרים ונשנים בציוריי.
חיי כמוזיקאי באים לידי ביטוי ביצירותיי. חוסר היציבות של חיי היומיום, ספקנות ופקפוק עצמי שמלווים תמיד את תהליך היצירה המוזיקלי וההצלחה שבאה והולכת. כל אלו יוצרים תנועה על הקנבס ומהווים מקור לעוצמה ולנוכחות שבציוריי.
בניגוד למוזיקה, הציור הוא תהליך אומנותי שנעשה בבדידות. שם בלבדות, אמנות שאינה באה לידי ביוטי במוזיקה יוצאת ומתהווה מתוכי כציור".

get-tickets
get-tickets

דרך בית לחם 7

preloader

ה ירושלים מפת התיירות

הדפס
Text text text