תערוכה חדשה במוזאון מגדל דוד - ירושלים: גיליון רפואי, דברי ימי העיר בראי הרפואה והאמונה.
בתערוכה, המתפרשת ממגדל פצאל דרך גינת התבלינים ועד האולם הצלבני, מוצגים פרקים בהיסטוריה של העיר: התרופות שהומצאו לראשונה בעיר (הבלזם) ודימויים רפואיים נדירים. פרשיות לא מוכרות ומוצגים מפתיעים מבתי החולים הראשונים שהוקמו בעיר ובהם ארכיונים הנחשפים לאור בפעם הראשונה ומספרים את סיפורה של ירושלים מזווית שטרם נודעה ובהם חפצים, תעודות, תמונות ופריטים שהגיעו במיוחד מחו"ל. לצד אלו מוצג ארון התרופות הירושלמי מימי התנ"ך ועד ימינו, שמציג תרופות מסורתיות, כלי רפואה שהושאלו מחדרי חדרים של מנזרים ירושלמיים וחפצים ייחודיים מאוספים פרטיים וירושות שעוברות במשפחות ותיקות מזה מאות שנים. מכשיר הרנטגן הראשון שהגיע לירושלים, ערכות רפואה צבאיות, מרשמים לאורך התקופות, שלטי בתי רופאים עתיקים, מחברות טיפולים נדירות ועוד, הם רק חלק מהאביזרים והמסמכים שיחשפו לראשונה בתערוכה.
אוצרת: ד"ר נירית שלו-כליפא
ייעוץ מדעי: פרופ' זוהר עמר, פרופ' רפאל יודסין, פרופ' אסתי דבורז'צקי, פרופ' ערן דולב וד"ר דן בראל
שעות פתיחה: כללי: ראשון-חמישי 09:00-16:00 שישי ושבת: 09:00-14:00
סיורים מודרכים ליחידים במוזאון ובתערוכה - בעברית: שני ורביעי בשעה 10:30 באנגלית: בימים ראשון-חמישי בשעה 11:00
חמסה ואקמולי. סיור נסים ונפלאות למשפחות. ימי שלישי ביולי ובאוגוסט 17:00-19:30
סיור חוויתי ומפתיע בתערוכה 'ירושלים: גיליון רפואי' ובסמטאות העיר העתיקה ומפגש עם ירושלים אחרת- של מרפאים בנס, מרקחות ועשבים, מודרניות ורפואת עבר. בתערוכה הייחודית מאות פריטים, אלפי מסמכים בחשיפה ראשונה, עלוקות וזנבות עקרבים, ספרי רפואה עתיקים, מרקחות ועשבי מרפא שיסקרנו כל ילד ומבוגר. לגילאי 5 ומעלה. לא מתאים לעגלות.
מחיר: 25 ₪ לילד, 40 ₪ לסבים-סבתות 50 ₪ למבוגר.
פעילות בתערוכה לכל המשפחה – יולי-אוגוסט בשעות פעילות המוזיאון
ספר פעילות עצמית של משימות ואתגרים לכל המשפחה ינתן למבקרים במצודה ויוביל אתכם בעקבות התערוכה שזכתה לשבחים, "ירושלים: גיליון רפואי". בעזרתה תגלו נסים, קמעות, ספרי רפואה עתיקים וצילומים נפלאים מכל תקופותיה של העיר. מתאים לילדים והורים.
כלול במחיר הכניסה 18 ₪ לילד 40 ₪ למבוגר
עיר כמרקחה – סיורי מבוגרים. ימי חמישי של חודש אוגוסט בשעה 18:00
סיור בתערוכה "ירושלים: גיליון רפואי" ויציאה לעיר העתיקה בעקבות סיפורי בתי החולים הראשונים וירושלים כ'מעצמה' רפואית.
80-65 ₪
Text text text
|
||