אירועים בירושלים

ליל המדענים במוזיאון המדע, ספטמבר 2012


ליל המדענים במוזיאון המדע, ספטמבר 2012 בתאריך 24.09.2012

     
Monday sep 24th

כמכ ציקזטמי 2012 שיפעמתפט צידז שמגפבכמי


או בצופן אתב"ש: ליל המדענים 2012 במוזיאון המדע בירושלים


מבחן טיורינג ארצי, סדנאות, סיור פטנטים, מפגש עם חוקרים ודיון על היום בו המחשבים יחליפו את האדם


24 בספטמבר, בין השעות 16:00 - 24:00


משעה 16:00 - הכניסה חופשית למוזיאון ולכל האירועים - מוזיאון המדע ע"ש בלומפילד ירושלים מציין את ליל המדענים 2012 ומזמין את הציבור לחקור ולגלות מחדש את עולם המדע. ליל המדענים יתקיים ב-24 בספטמבר בין השעות 16:00 ועד חצות. הכניסה - חינם!


ליל המדענים נערך בחסות משרד המדע והטכנולוגיה והאיחוד האירופי, וייערך השנה בסימן שנת טיורינג הבינלאומית לרגל 100 שנה להולדת אבי המחשב, המתמטיקאי אלן טיורינג. מוזיאון המדע בירושלים ישתתף במבחן הטיורינג הארצי, שעורך משרד המדע והטכנולוגיה, ויציע מגוון סדנאות, סיורים והרצאות שיכירו לילדים, נוער ומבוגרים את העקרונות העומדים בבסיס מדעי המחשב שמשפיעים על חיינו ויגלו במה מתעסקים מדעני המחשב, ועד כמה הרעיונות של טיורינג משפיעים עלינו עד היום.



פעילויות במוזיאון:


בין השעות 16:00 - 19:00 יתקיימו סדנאות, הרצאות וסיורים בתערוכות המוזיאון למשפחות ולילדים.


17:00 מבחן טיורינג - האם למחשב יש אינטליגנציה לפחות כמו בני האדם? השאלה של טיורינג תיפתח להכרעת הקהל, שיצפה בהתמודדות ראש בראש בין האדם למחשב.


סדנת הצפנה וכתבי סתר - אחד מהישגיו הבולטים של טיורינג הוא פיצוח מכונת הצופן "אניגמה", ששימשה את הצבא הגרמני במלחמת העולם השנייה. הילדים ילמדו כיצד להשתמש בטכניקות הצפנה מהעולם העתיק ועד הקודים ואבטחת המידע של ימינו.


סדנת בניית מחשבון מראות - כמה השתקפויות ניתן ליצור במראה ואיך ניתן להכפיל או לצמצם את מספר ההשתקפויות על ידי סיבוב המראה?


מי מדבר אלגוריתמית - פעילות מדעית המדגימה באמצעות חידות מתמטיות פשוטות את השפה שבה מדברים המחשבים.


סיור מודרך בתערוכות המוזיאון.


לקבוצות נוער - בתיאום מראש


ספיד דייטינג - מפגשים קצרים עם חוקרים.


בין מחשב לומד למוח מתוכנת - להבין את המוח באמצעות המחשב. פרופ' נפתלי תשבי, יו"ר המרכז לחישוביות עצבית וחוקר בכיר בבית הספר להנדסה ומדעי המחשב במרכז ע"ש אדמונד ולילי ספרא למדעי המוח באוניברסיטה העברית בירושלים, יציג את הקשרים ההדדיים בין התפתחויות במדעי המחשב למחקרים עדכניים בחקר המוח וסוגיות מרכזיות בעיבוד מידע במערכות ביולוגיות קוגניטיביות.



למבוגרים


20:00 הסינגולאריות - היסטריה אופנתית או עתיד וודאי? 'שולחן עגול' בהנחיית העיתונאית יעל דן ובהשתתפות פרופ' גל קמינקא, מנהל המעבדה לרובוטיקה באונ' בר אילן, ינקי מרגלית, יזם חברתי, עתידן, מייסד אלדין ושותף ביוזמת space.il, והמתרגם ד"ר עמנואל לוטם, שבין יתר תרגומיו לספרי מדע ומדע בדיוני, תירגם את הספר של ריי קורצווייל על הסינגולאריות. שיח רב משתתפים על השלב בו המחשבים יהיו יותר חכמים מבני האדם: לאן הטכנולוגיה לוקחת אותנו? מה יקרה כשנגיע לשלב בו הבינה המלאכותית תשתווה למוח האנושי? ואולי אנחנו כבר שם?


21:30 "מ^^ב^ אט&ינג" של בנות טיורינג - מופע פרינג' על השפעות הטכנולוגיה על חיינו. יצירה שמורכבת מדימויים מתוך סביבות וירטואליות ומאנימציות ascii מתחום ה--Fetishמאש-אפ של טקסטים נבואיים על עתיד האדם ברשת ומוזיקה שמולחנת בזמן אמת על ידי מחשב. במהלך העלילה נדרשות מן הקהל, באופן אינטראקטיבי, הכרעות בין התמסרות טוטלית לטכנולוגיה לבין התנערות ממנה.


23:00 סיור פטנטים - מה זה פטנט, מהן המשמעויות וכיצד מפתחים מוצר בעידן של הגנות פטנט? מטלגרף, מורס וטלפון עד דיסק און קי: הצגת התולדות של המצאות שונות ורישומי פטנטים מתחום החומרים הפוטו-כרומיים, התקשורת והחשמל.



פעילויות מחוץ למוזיאון


19:00 מדע מהסרטים: מירמיהו הנביא לעדי שמיר - התפתחות ההצפנה מאומנות למדע. שיח עם ד"ר ערן לונדון מהחוג למדעי המחשב במכללה האקדמית הדסה, ירושלים. המפגש יתקיים בסינמטק ירושלים וילווה בהקרנת הסרט סוריאנה, בימוי: סטיבן גאגיין.


הכניסה חינם. פרטים בקופת הסינמטק טלפון 02-5654333.


get-tickets
get-tickets

האוניברסיטה העברית, גבעת רם

preloader

ה ירושלים מפת התיירות

הדפס
Text text text